Neler yeni

Foruma hoş geldin 👋, Ziyaretçi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak tamamen ücretsizdir.

Facebook'ta Canlı Yayın Topluluğunuzun Büyütülmesi

5 hizmet ayı

floraflora is verified member.

SiberMMO Yetkili
Yetkili
Moderatör
SiberMMO Kayıtlı
zleyici kitlenizi büyütmek ve bu izleyicilerin her yayında geri gelmelerini sağlamak, bir içerik üreticisi olarak başarınız için çok önemlidir. Platformumuzun güçlü yönlerinden faydalanmanız, bunu mümkün kılmaya yardımcı olabilir.

Facebook Gaming'de içeriklerinizi yeni hedef kitlelere göstermenizin yollarından biri olan özel bir dağıtım modeli kullanılır. Bu model diğer canlı oyun yayını platformlarındakinden farklıdır. İnsanların Facebook'u sadece oyun içerikleri için değil, çok çeşitli nedenlerle kullandığını unutmayın. Dünya genelinde iki milyarı aşkın kullanıcıdan oluşan geniş topluluğumuza hitap etmek için potansiyel izleyicilerin dikkatini doğru yerde ve doğru zamanda çekmek gerekir.
Facebook'ta büyüme ve dağıtımın nasıl işlediğini burada görebilirsiniz.

Canlı oyun yayınlarınız için bir topluluk oluşturmak söz konusu olduğunda takipçi temelli dağıtım başarınızın temel taşıdır. Diğer bir deyişle, takipçiler topluluğunuzun temelini oluşturur.

Takipçi temelli olmayan dağıtım, video ve yayınlarınızı izleyen ama henüz takipçi olmayan kişileri takipçilere dönüştürerek topluluğunuzu büyütmek için harika bir fırsattır.

Takipçilerinizin canlı yayına geçtiğiniz zaman bildirim almasının tek ve en güvenilir yolu canlı yayın bildirimlerini açmaktır ve takipçilerinizi düzenli olarak bu bildirimleri açmaya teşvik etmeniz önemlidir. Zil simgesine basarak ya da sohbette !notify komutunu kullanarak müşterileriniz bu bildirimleri açabilir.

Dağıtıma Giriş: Takipçi Temelli ve Takipçi Temelli Olmayan Dağıtım​

Eş zamanlı izleyici sayınızda (CVC) yaşanan günlük değişiklikler, Facebook'ta normal ve sağlıklı bir durumdur: CVC'nin yükselişe geçmesi, platformumuzun içerik üreticilerinin aktif olarak izleyecek bir şeyler arayan yeni izleyiciler bulmasına yardımcı olduğunu gösterir ve artık bir içerik üreticisi olarak bu yeni izleyicileri takipçilere dönüştürmenizin zamanıdır. Bunu, takipçi temelli veya takipçi temelli olmayan dağıtım üzerinden gerçekleştirirsiniz.

Takipçi Temelli Dağıtım​

Bunu, kontrolünüz altındakiler olarak düşünün. Hayranlar keşfedip beğendikleri içerik üreticilerini kendi isteğiyle takip eder ve şu durumlarda geri döner:

İçerik üreticisinin canlı yayında olduğuna dair bildirim aldıklarında.

Takip ettikleri içerikleri Haber Kaynağı'nda gördüklerinde.

Takip ettikleri Sayfaların yayınladığı en yeni içerikleri görmek için Oyun Sekmesinin "Senin İçin" kısmı ya da adresindeki Takip sayfası gibi "Takip" arayüzlerimize gittiklerinde.
Bu, en "istikrarlı" dağıtım kaynağıdır ve işleyişi, diğer canlı oyun yayını platformlarının işleyişine benzer.

Platformumuzda iki çeşit takipçi bulunur:

Takipçiler: Bunlar, Sayfanızı takip eden kişilerdir.

Canlı Yayın Bildirimi Takipçileri: Bunlar, zil simgesine basarak ya da sohbette !notify komutunu kullanarak her canlı yayına geçtiğinizde bildirim almak istediklerini ifade eden kişilerdir.
2012'de takip ettiğiniz bir Sayfa için bildirim almaya devam ettiğinizi düşünün! Dolayısıyla, Facebook'ta bildirimlerin sınırlandırılmış olduğunu ve sizi sadece takip eden, yani henüz canlı yayın bildirimlerini açmamış olan kişilerin, yayına başladığınızda her zaman bildirim alamayabileceğini unutmayın. Sonuç olarak, erişiminizi istikrarlı hale getirme açısından takipçi sayınızın değeri, canlı yayın bildirimi alan takipçilerin değerinden daha düşüktür.
130724965_865320180896207_1148283404214197742_n.jpg

Takipçi Temelli Olmayan Dağıtım​

Facebook'ta, tüm yayıncılara büyüme potansiyeli sağlayan bu dağıtım türünün aşağıdaki gibi birçok düzeyi bulunur:

Haber Kaynağı'ndaki tavsiyeler.

Oyun sekmesinde, oyun uygulamasında ve adresinde öne çıkan yayınlar ve içerik üreticileri.

Bir video bittikten sonra otomatik oynatım yapan ve izleyicilere "Sıradaki" videoyu öneren zincirleme özelliği.

Platformdaki reklam ve tanıtımlar.

Bağlanan arkadaşların paylaşımları.
Sıralama algoritmalarımız, hayran etkileşimleri ve sadakat aracılığıyla yüksek kaliteli içerik üreticilerinin, izleyicilere mümkün olduğunca fazla gösterilmesini sağlamak için tasarlanmıştır. Bu durum, izleyicileri en iyi içeriklere yönlendirmek için platformumuzun sürekli olarak farklı yayınları seçmelere tabi tuttuğu anlamına gelir. Oyun içi etkinlikler ve trendler, platformdaki dikkati genel olarak belirli yayınlara kaydırma potansiyeline sahiptir. Örneğin, herkesin hakkında konuştuğu (ve yayın yaptığı) yeni çıkan bir oyun dikkatleri üzerine çekebilir.

Diğer Dağıtım Kaynakları​

Diğer sosyal medya platformlarındaki yayınınıza yönlendiren bir internet adresi (URL) gibi platform dışı bağlantılar.

Platformumuzda kendi isteğiyle sizin için arama yapan hayranlar.

İçerik üreticilerinin yayınları sona erdikten sonra izleyicileri yayınınıza yönlendirmesiyle gerçekleşen baskınlar. Burada kilit nokta, diğer benzer topluluklarla kurulan ilişkiler ve oluşturulan ağlardır.

Oyun merkezlerimiz üzerinden yapılan keşifler (örneğin, GTA V ile ilgili içerikleri incelerken bir yayıncının yaptığı yayının görülmesi).

Başarılı Olma Şansınızı Nasıl En Üst Düzeye Çıkarırsınız?​

İzleyicilerinizin Canlı Yayın Bildirimlerini Açmaya Teşvik Edilmesi​

En başarılı yayıncılarımız izleme sürelerinin çok büyük bir kısmını onları takip etmeyenlerden değil, takipçilerinden elde eder. Takipçi temelli dağıtım, sıralama algoritmalarımıza takipçi temelli olmayan dağıtımı nerede ve nasıl artıracaklarını söyleyerek izleyici kitlesini büyütmek ve CVC için tahmin edilebilir bir taban değer oluşturmak için kullandığımız yöntemdir.

İçerik üreticileri, Yayıncı Panosu'ndaki (fb.gg/streamer) En İyi Uygulamalar gerecinde canlı yayın bildirimi alan takipçileriyle ilgili istatistikleri görebilir. Bu özellik sadece ortakların kullanımına sunulmasına rağmen, Seviye Atlama programına üye olan bazı içerik üreticileri de bir A/B testi ile özelliğe erişebilir. Bildirimlerin işleyişi ile ilgili harika bir kaynağı .

Artık yeni CVC şeffaflık araçlarımızı kullanarak CVC'nin takipçiler ve takipçi olmayan kişiler arasındaki dağılımını görebilir ve takipçi temelli olmayan dağıtımdan faydalanmak için en iyi zamanı öğrenebilirsiniz. Bu araç şu anda ortaklar ve Seviye Atlama programı içerik üreticileri için panoda ve içerik üreticilerinin canlı yayın yaptığı zamanlarda Live Producer'da kullanıma sunulur.

CVC'de ani artışlar meydana geldiğinde içerik üreticilerinin, takipçilerini zile basarak veya sohbette !notify komutunu kullanarak canlı yayın bildirimi almaya teşvik etmelerini tavsiye ederiz.
130750765_1290435327990272_88423928911595913_n.png

Dalgalanmaların Bir Fırsat Olarak Anlaşılması​

Takipçi temelli olmayan dağıtım, genellikle tahmin edilemezliği nedeniyle bir endişe kaynağı olarak görülse de, içerik üreticilerinin büyümesi söz konusu olduğunda Facebook'u bir platform olarak diğerlerinden ayırt eden en büyük özelliklerden biridir. Facebook, içerik üreticilerinin çok daha geniş bir insan grubu tarafından keşfedilip görülmesi için benzersiz bir fırsat sunar. Platformda, aktif olarak içerik üreticisi için arama yapan izleyicilere ya da ana sayfada "manuel olarak" öne çıkarılmaya bağlı kalınmaz.

İçerik üreticilerinin, takipçi olmayan kişilerin onları izlemesini "katma değer" olarak kabul etmesini ve bunu, yeni bir hedef kitleye erişme fırsatı olarak görmesini önemle tavsiye ederiz. En başarılı yayıncılarımız, takipçi olmayan izleyicileri takipçilere dönüştürmek için çok çalışmıştır.

Tema özelleştirme sistemi

Bu menüden forum temasının bazı alanlarını kendinize özel olarak düzenleye bilirsiniz

Zevkini yansıtan rengi seç

Geniş / Dar görünüm

Temanızı geniş yada dar olarak kullanmak için kullanabileceğiniz bir yapıyı kontrolünü sağlayabilirsiniz.

Kenar çubuğunu kapat

Kenar çubuğunu kapatarak forumdaki kalabalık görünümde kurtulabilirsiniz.

Sabit kenar çubuğu

Kenar çubuğunu sabitleyerek daha kullanışlı ve erişiminizi kolaylaştırabilirsiniz.

Köşe kıvrımlarını kapat

Blokların köşelerinde bulunan kıvrımları kapatıp/açarak zevkinize göre kullanabilirsiniz.

Geri